Vyberte stránku

Isotherm Group

Výrobní program pro opracované sklo

"
"

Opracování skla

Vyrobíme sklo dle Vašeho přání. Upravíme hrany skla, vyvrtáme otvory pro madlo, klikupanty, nebo do skla vyřízneme otvory dle vaší potřeby.
Vyrobíme sklo téměř jakéhokoliv tvaru.

Hledáte jedinečný design pro svůj interiér nebo exteriér? Podívejte se do našeho portfolia na digitální potisk, pískování nebo gravírování skla.

Obrábění hran, výřezy, otvory

Leštěná hrana, broušená hrana, srážená hrana, výřez, otvory.

Obrábění hran, výřezy, otvory

Leštěná hrana, broušená hrana, srážená hrana, výřez, otvory.

Číst

Pískování

Povrchová úprava pískováním

Povrchová úprava pískováním

Pískování a jeho popis

Číst

Digitální tisk a laserové gravírování

Digitální tisk, laserové gravírování a jeho popis.

Digitální tisk

Digitální tisk, laserové gravírování a jeho popis.

Číst

Lakování

Povrchová úprava lakováním a její popis

Povrchová úprava lakováním

Lakování a jeho popis

Číst

Obrábění hran, výřezy, otvory

Obrábění hran

Leštěná hrana – naleštěná hrana má lesklý vzhled.

Broušená hrana – obroušená hrana má matný vzhled.

Srážená hrana – jedná se o nejnižší stupeň opracování hran, slouží jako bezpečnostní hrana proti pořezání. Při procesu se opracuje pouze ostrá hranka skla. Nejedná se pohledovou hranu, nejčastěji se schovává do lišt nebo rámů.

Výřez

Pomocí diamtového nástroje nebo vodního paprsku Vám ve skle na přání připravíme téměř jakýkoliv otvor. Ať už se jedná o výřezy pro panty, kování, zámky nebo o velké prostupy technologií skz sklo.

Otvory

Dle Vaší specifikace a výkresu Vám do skla vyvrtáme otvory od Ø5mm do Ø70mm. Pro větší otvory než Ø70mm se již jedná o výřez.

Digitální tisk

Nová možnost tvorby jedinečného a individuálního designu jak pro exteriéry tak pro interiéry. Libovolný motiv je možný nanášet pomocí digitální technologie keramickými barvami na sklo, které je následně vytvrzeno v kalicí peci.
Tímto sklo získává vlastnosti bezpečnostního skla (ESG nebo TVG dle norem EN 12150-1 a EN 1863-1) a zároveň se motiv stává odolný vůči oděru, povětrnostním podmínkám a ostatním okolním vlivům,  barvy jsou stálé a odolné proti UV záření.

Tato technologie otevírá široké spektrum nových možností využití ve stavebnictví a interiérovém designu. Tato skla je možné využít jak na fasády, díky stálosti barev a bezpečnosti skla, tak v interiérech jako jsou například dělící stěny, kuchyňské obklady, sprchové zástěny atd.

Pro inspiraci a usnadnění výběru lze čerpat z pevně daných motivů z ka-talogu ISOTHERM „PRINTGLASS“,  který je u nás na vyžádání, nebo si zákazník může dodat vlastní motiv.

Parametry:

  • Maximální rozměr: 1600 x 3500 mm
  • Minimální rozměr: 200 x 300 mm
  • Tloušťka skla: 3-15 mm
  • Data ve formátu: ai, tif, jpg, pdf, dwg
  • Kvalita tisku: rozlišení obrázku min 300 dpi
  • Barevná škála: RAL, PANTONE, CMYK, dle našeho vzorníku

Laserové gravírování

Matování laserem je alternativou ke klasickému procesu pískování a leptání. Matování laserem se vyznačuje vyšší odolností proti znečištění oproti ostatním matovaným plochám. Na přání zákazníka je však možné i laserem matovaný povrch skla opatřit ochrannou impregnací proti znečištění.

Použitím laserové techniky je možné vyrábět nejjemnější grafické struktury jakou jsou linky a tečky, které není možné běžným způsobem vyrobit nebo je to velmi náročné.

Výroba šedých stupňů pomocí laseru není žádný problém a tak je možné nanášet na sklo fotografie a grafiku aniž by byla snížena jejich kvalita.

Matování povrchu pomocí laseru je možné na všech běžných druzích skla i například na skle, které má být dále zpracováno na ESG nebo TVG.

Takto matovaná skla lze tedy použít na celoskleněné dveře, fasády nebo sprchové kouty. Skla s vrstvou skla jako např. zrcadla, chromové nebo keramické a organické barevné vrstvy lze rovněž zpracovávat laserovým procesem.

Parametry:

  • Maximální rozměr: 1800 x 3000 mm
  • Minimální rozměr: 70 x 70 mm
  • Maximální hmotnost: 150kg/bm
  • Tloušťka skla: 3-25 mm
  • Data ve formátu: ai, tif, jpg, pdf, dwg
  • Maximální rozměr vzoru: 1700 x 2700 mm

Pískování

Pískování je jeden z procesů , kterým lze ozdobit povrh skla. Jedná se o technologii pro úpravu povrchu skla pomocí stlačeného vzduchupříměsí částic písku. Částice písku při kontaktu se sklem vytvoří hrubý povrh skla imitující na pohled i dotek písek.

Pískováním lze na povrchu skla vytvořit nápisy, vzory, dekorativní motivy nebo lze sklo celoplošně matovat. Pískovaný povrh doporučujeme celoplošně lakovat lakem Signapur – tvrzený pomocí UV světla.

p

Maximální rozměry pískovaného skla

Maximální výška pískovaného skla: 1800 mm.
Maximální délka pískovaného skla: po dohodě s výrobcem.

Lakování

Lakování Nano Shield – “easy-to-clean“

Nano-shield – transparentní ochranná vrstva je speciální ochrannou vrstvou pro skleněné sprchy, sanitární keramiku nebo glazurované obklady pro sanitární buňky, které podstatně ulehčují sanitární čištění a výrazně snižují péči. Na těchto ultra hladkých površích se kapky seskupují do velkých perel, které spolu se zachycenými nečistotami, jako např. zbytky mýdla, téměř beze zbytku stečou.

Nanovrstva způsobuje výrazné zvýšení hladkosti povrchu, čímž se snižuje rychlé ukládání vodního kamene a jiných nečistot jako např. bakterií. Povrch se tak dá snadněji čistit. Při denním čištění sa tak podstatně šetří čas a náklady.

Lakování Signapur

Jedná se o transparentní ochranou nanovrstvu tvrzenou UV světlem.
Signapur má stejné vlastnosti jako Nano shield.

Potřebujete služby našich sklenářů?

Zaměstnanci společnosti ISOTHERM mají dlouholeté zkušenosti a vědí, co zákazník očekává a potřebuje. ISOTHERM poskytuje poradenské služby, instalaci a montáž, dodávky.

+420 380 311 209

Obchodní oddělení
info@isotherm.cz

ISOTHERM s.r.o.
Linecká 646

382 41 Kaplice
GPS: PFJM+W4 Kaplice

Ing. Petra Smolíková

ISOTHERM s.r.o.
Linecká 646

382 41 Kaplice

Více podrobností zde.